Sunteti aici:  Acasa  /   CONCEPT AYURVEDA

CONCEPT AYURVEDA

CONCEPT AYURVEDA

Ayurveda este unul dintre cele mai vechi sisteme de vindecare. Intelesul literar al cuvantului ‘Ayurveda’ este stiinta vietii. Reprezinta cinci mii de ani de intelepciune concentrati intr-un sistem de practica. Ayurveda este o stiinta care nu se ocupa doar de tratarea unor boli, ci reprezinta o adevarata filozofie de a trai. Ayurveda este mult mai mult decat binestarea corpului, defineste sanatatea ca fiind ‘Puritatea’ corpului, mintii si sufletului. Conduce nu doar la sanatatea individuala, ci la starea de bine a universului, restaurand armonia si echilibrul in viata noastra.

Ayurveda recunoaste ca noi toti suntem diferiti si fiecare dintre noi are un corp si o minte unice si sustine ca acestea nu sunt doua entitati separate, ci sunt interconectate. Deoarece noi toti suntem unici si diferiti, Ayurveda ne pune la dispozitie metodele si cunoasterea pentru a crea programe de tratament ce vindeca in acelasi timp corpul energetic si pe cel fizic.

In Ayurveda fiecare individ este o combinatie unica de caracteristici fizice, mentale si emotionale cunoscute sub denumirea de constitutie (Prakruti). Multi factori, interni si externi, pot afecta aceasta constitutie, ca de exemplu starea emotionala, dietele alimentare zilnice, anotimpurile si clima, traumele fizice, locul de munca si relatiile familiale. Odata ce intelegem ca acesti factori pot cauza un dezechilibru in constitutia noastra, putem alege sa actionam in acest sens si sa minimalizam sau sa eliminam aceste efecte.